Duurzaam Resultaat

Waar zijn we te bereiken

Tenshare heeft haar kantoor gevestigd in een kantoorpand dat zowel historische waarden als functionele innovatie in zich verenigd. 

Het concept beoogd door een glazen kubus over de oorspronkelijke ruïne, het monument te integreren in een functionele setting. Het contrast tussen de materialen glas en steen versterkt het verschil tussen het historische monument en de innovatieve omlijsting. Hierdoor is door RDH Architecten een representatief en eigentijds kantoorpand gerealiseerd. 

In 1841 is bij Koninklijk Besluit opdracht gegeven tot de bouw van de Lunetten A en B in Breda. Deze Lunetten werden aangelegd als onderdeel van het zogenaamde “Antwerpse Front”. 

Na de erkenning van het koninkrijk België in 1839 achtte men het noodzakelijk de verdedigingswerken in Noord-Brabant te vernieuwen. Lunet B is het laatste stuk van de 19e-eeuwse verdedigingswerken rondom Breda. 

Een reduit is een bakstenen verdedigingsconstructie op een lunet waarin langdurige aanvallen konden worden uitgezeten of beantwoord. 

Reduit betekent gereduceerd, dat wat overgebleven is. Het is de laatste verdedigingslinie waar soldaten zich nog konden verschansen, als alle andere verdedigings-werken al waren ingenomen.  

Het sterke contrast tussen oud en nieuw en haar oorspronkelijke militaire functie, zijn voor ons een aansprekende symboliek voor onze visie.

Tenshare Advies BV


Adres
Reduitlaan 31


Postcode
4814 DC


Plaats
Breda


Tel. nummer
076-5227133


E-mail adres
thijs@tenshare.nl